Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ελεύθερη μητέρα στη Βρετανία που βοήθησε την άρρωστη κόρη της να πεθάνει



Λονδίνο

H 55χρονη Κέι Γκιλντερντέιλ απαλλάχθηκε τη Δευτέρα από όλες τις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας της κόρης της. Η 31χρονη Λιν ήταν άρρωστη και η μητέρα της τη βοήθησε να πεθάνει. «Δεν έπρεπε καν να μου φέρετε αυτή την υπόθεση» 'ξεσπάθωσε' ο δικαστής.
Η Κέι Γκιλντερντέιλ αντιμετώπιζε ποινή ισόβιας κάθειρξης, επειδή τον Δεκέμβριο του 2008 είχε χορηγήσει κοκτέιλ θανατηφόρων φαρμάκων στην κόρη της Λιν που έπασχε τα τελευταία 17 χρόνια από μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (σύνδρομο χρόνιας κόπωσης).
Η 31χρονη ήταν Λιν από τα 14 της, παράλυτη από τη μέση και κάτω, δεν μπορούσε να μιλήσει, να φάει ή να πιεί και τρεφόταν αποκλειστικά με σωληνάκι.
Ενώ κανονικά ο δικαστής δεν συνηθίζεται να σχολιάζει τις αποφάσεις του δικαστηρίου, ο δικαστής Τζάστις Μπιν στράφηκε προς το σώμα των ενόρκων και δήλωσε ότι η απόφαση είναι δείγμα «κοινής λογικής, ευπρέπειας και ανθρωπιάς».
«Είστε σε θέση να μου πείτε γιατί θεωρήθηκε ως δημόσιο συμφέρον να παραπεμθεί αυτή η υπόθεση με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, αντί να αποδεχθείτε ότι επρόκειτο για υποβοηθούμενη αυτοκτονία;» ρώτησε την κατηγορούσα αρχή.
Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Newsroom ΔΟΛ
Από το in.gr

3 σχόλια:

  1. Εκεί φτάσαμε! Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν θα ΄πρεπε να δικαιολογείται για κανένα λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Είμαι εναντίον της αντίληψης του "να πεθαίνουμε" τους ανθρώπους που εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι χρήσιμοι»
    Τζιλ Γκεράλντι
    H Τζιλ Γκεράλντι είναι μια ηρωίδα. Ζει βαριά άρρωστη, σε συνθήκες που οι περισσότεροι δεν θα άντεχαν καν να σκεφτούν, χωρίς όμως να χάνει το κέφι της για τη ζωή. Επιμένει ότι εάν η ευθανασία νομιμοποιηθεί, άνθρωποι σαν αυτήν θα πετάγονται με ευκολία στον Καιάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/10, 3:07 μ.μ.

    krima pou yparxoun teteis manes

    ΑπάντησηΔιαγραφή