Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Αποφυλακίστηκαν αλλά θα δικαστούν και πάλι!

από το περιοδικό «Η Δράσις μας» τεύχος 475, Ιανουάριος 2010


Οι Μεργιέμ Ρόσταμπουρ και Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ, πού κρατούνταν φυλακισμένες στην Τεχεράνη (Ιράν) από τις 5 Μαρτίου, για τις όποιες έγραψε «Δράσις μας» (βλ. άρθρο Μάρτυρες Ελευθερίας, τεύχ. 473, Νοέμβριος 2009, σελ. 330-331) (βλ. και άρθρο στην ιστοσελίδα "zoiforos": http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1740&Itemid=213)
αφέθηκαν ελεύθερες στις 18 Νοεμβρίου 2009!


Μέσα στον Οκτώβριο, οι δυο Ιρανές αντιμετώπισαν τρεις κατηγορίες ενώπιον του Επαναστατικού Δικαστηρίου: Ενέργειες κατά του κράτους, προπαγάνδιση του Χριστιανισμού και αποστασία από το Ισλάμ. Οι κατηγορίες για ενέργειες κατά του κράτους εγκαταλείφθηκαν, και η υπόθεση διαβιβάστηκε σε άλλο δικαστήριο, οπού θα αντιμετωπίσουν τις άλλες δυο κατηγορίες. Κατόπιν μεταφέρθηκαν ξανά στις φυλακές Evin για να περιμένουν πότε θα οριζόταν δίκη.

Στις 18 Νοεμβρίου 2009 οι δυο Ιρανές αφέθηκαν ελεύθερες, μετά από 259 ήμερες φυλάκισης χωρίς καμιά ιατρική φροντίδα. Τώρα περιμένουν να οριστεί ημερομηνία δίκης για τις άλλες δυο κατηγορίες πού αντιμετωπίζουν. Είναι, βλέπετε, έγκλημα για το «δημοκρατικό Ιράν», το να φύγει κανείς από το Ισλάμ και να θελήσει να γίνει Χριστιανός!...

Ας ευχηθούμε η υγεία τους να αποκατασταθεί πλήρως, και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, κι ας μη σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση του Ιράν ότι δεν ξεχνάμε τη Μεργιέμ και τη Μερζιέχ και ότι απαιτούμε να κριθούν με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα!

Αναδημοσίευση από: http://theotokis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου