Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ποια είναι η απειλή για τον σημερινό άνθρωπο





Σήμερα η απειλή έρχεται με διαφορετικό τρόπο, δια της διεισδύσεως του κοσμικού πνεύματος στην εκκλησία, αυτό που λέμε εκκοσμίκευση. Δεν επιτίθενται με την βία ή το μαρτύριο αλλά προσπαθούν να διαφθείρουν τη σκέψη. Είναι μια ιδεολογία που εξαπλώνεται χωρίς να την βλέπουμε χωρίς να την αισθανόμαστε, αλλά που διεισδύει σε όλους. Αν εμείς δεχτούμε αυτήν την ιδεολογία της εκκοσμίκευσης, ίσως να μείνουμε χριστιανοί μόνο εξωτερικά, αλλά εσωτερικά δεν θα είμαστε χριστιανοί, ούτε στη ζωή μας ούτε στην πίστη μας. Γι αυτό πρέπει να διατηρήσουμε με προσοχή το θησαυρό της Ορθόδοξης εκκλησίας μας.
  π. Συμεών Bruscweiller

Ο π. Συμεών Bruscweiller εκοιμήθη τη νύχτα της 21ης προς 22α Αυγούστου μετά από σύντομη ασθένεια. Ήταν ένας από τους κοντινούς συνεργάτες του γέροντος Σοφρωνίου  Σαχάρωφ  κι ένας από τους γνωστούς πνευματικούς της μονής αυτής της Αγγλίας.
Ο π. Συμεών Bruscweiller  ήταν ελβετικής καταγωγής και Προτεστάντης στο θρήσκευμα. Βαπτίστηκε Ορθόδοξος στα 30 του χρόνια και ήταν ο πιο ηλικιωμένος μοναχός της Μονής του Τιμίου Προδρόμου-Έσσεξ και πνευματικό τέκνο του γέροντος Σοφρωνίου, κτήτορος της Ιεράς Μονής. Ήταν ένας άνθρωπος και πνευματικός πατέρας ζεστός, ανοιχτός , γεμάτος αγάπη ο οποίος προσπάθησε να φέρει τον άνθρωπο της ειδωλολατρικής Νέας Εποχής στην Ορθοδοξία κοινωνώντας το πνεύμα και τις διδαχές του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου