Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Έντονη δυσαρέσκεια πιστών για την απομάκρυνση του πατέρα Αυγουστίνου από τον Άγιο Νικάνορα (Kοζάνης)

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η απόφαση του Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να «απαλλάξει» από τα καθήκοντά του - από τον ιερό ναό του Αγίου Νικάνορα στην Κοζάνη - τον ιεροκήρυκα πατέρα Αυγουστίνο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους πιστούς της ενορίας, που ζητούν την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο πατήρ Αυγουστίνος στα πλαίσια των καθηκόντων του ως ιεροκήρυκας, περιόδευε σε αρκετές ενορίες της Μητρόπολης, ανάμεσα σε αυτές και στον Άγιο Νικάνορα Κοζάνης, στον οποίο λειτουργούσε και κήρυττε. 1-2 φορές το μήνα, ενώ παράλληλα κατείχε την ευθύνη για την κατήχηση των πιστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατήρ Αυγουστίνος ο οποίος επί χρόνια τελούσε υπεύθυνος του γραφείο νεότητας της Μητρόπολης έχοντας μάλιστα πλούσια δράση, απέστειλε γραπτή διαμαρτυρία στο επίσκοπο όταν αντιλήφθηκε ότι διενεργούνταν δράσεις εκ μέρους του γραφείου στο οποίο ήταν επικεφαλής, χωρίς όμως εκείνος να λαμβάνει γνώση. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης απαντώντας γραπτώς στον πατέρα Αυγουστίνο, του ζήτησε να περιοριστεί στα καθήκοντα του στο προσωπικό του μοναστήρι στο Παλαιογράτσανο, απαλλάσσοντας τον από τις υπόλοιπες - μέχρι πρότινος - υποχρεώσεις του στο ιερό ναό του Αγίου Νικάνορα.

Τo συγκεκριμένο περιστατικό έχει λυπήσει ιδιαίτερα τους πιστούς της συγκεκριμένης ενορίας, οι οποίοι δηλώνουν στο kozan.gr ιδιαίτερα αγανακτισμένοι, αφού o εν λόγω ιερέας διακρίνονταν τόσο για την καλοσύνη του όσο και για το ιδιαίτερο χάρισμά του στο κήρυγμα.



SXOLIA PISTON EDO: www.kozan.gr

6 σχόλια: